Het leven van een advocaat - Ahu Sahin

Geplaatst op 02/08/2011

Het leven van een advocaat gaat niet altijd over rozen. Het is hard werken en je schema kan van het ene op het andere moment totaal worden omgegooid, zonder dat je er zelf iets over te zeggen hebt. Cliënten kunnen namelijk op het laatste moment met cruciale informatie komen waardoor je de strategie in een zaak moet veranderen: met als gevolg dat je langer moet doorwerken.

Als advocaat kijk je niet alleen naar wat wel en wat niet kan volgens de wet. Je stippelt vaak ook de lijnen uit en bepaalt samen met je cliënt de strategie. Eigenlijk vind ik het bepalen van de koers het aller-leukst.  Er zijn echter ook dagen dat je uren in een dossier zit te lezen. Of dagen dat je van de ene naar de andere afspraak rent. In de advocatuur is geen dag hetzelfde. En dat maakt het werk zo ontzettend leuk!

Op kantoor heb ik veel goede collega’s waar ik mee kan sparren. Vaak kunnen collega’s je een eind op weg helpen als je het even niet meer weet. Mijn grootste inspirator op kantoor is onze bestuursvoorzitster (onze kantoordirecteur). Ze is een intelligente, mooie advocate die naast haar gezinsleven (ze is moeder van drie kinderen) baas is van het hele kantoor. Dat vind ik echt zo stoer!